Malms skolas bildblogg
För tillfället fungerar prenumerationsfunktionen endast i Firefox eller IE. Vill du göra det i  Chrome behöver du göra det med hjälp av "RSS Feed Reader". Här hittar du Rss Feed Reader tillägg till Chrome.

Skolhandboll 20-21.11.2019

skickad 29 nov. 2019 04:30 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 29 nov. 2019 04:30 ]

Det var fart på när den den traditionella och vänskapliga skolhandbollsturneringen hölls i PIUG.

Lagen kom från de olika skolorna i Pargas.

Onsdag 20.11 för åk 3-4 och torsdag 21.11 för åk 5-6.

Piffens handbollsherrar och -damer skötte dömandet. Det viktiga var inte att vinna (målen räknades inte) utan att ha roligt och det märktes både på dem som inte var så vana och på dem som spelar handboll.

Alla hade en rolig dag och man hejade på varandra från olika skolor, sekä suomeksi että ruotsiksi!

Rastredskapsraster måndag, tisdag och fredag

skickad 29 nov. 2019 04:21 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 29 nov. 2019 04:21 ]

Elevrådet har skaffat lite annorlunda rastredskap som används på skilda rastredskapsraster måndag, tisdag och fredag på gräsmattan och på sandplanen.

Klasserna får också boka dem för att använda dem klassvis.

Så här har det sett ut några måndagar.

Stort tack till elevrådet för de roliga redskapen!


Nasse-stigen á la 5C

skickad 29 nov. 2019 04:11 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 29 nov. 2019 04:11 ]

Glada elever vandrar eller springer längs Nasse-stigen och letar efter Nasses öron

(foton: Heidi Ö)

.
Åk 5 fick läsa för läshunden Cooper

skickad 5 nov. 2019 04:05 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 5 nov. 2019 04:05 ]

Oktober 2019

Läsväskan i samarbete med Svenska Kulturfonden möjliggjorde att åk 5 har fått läsa för läshunden Cooper. Både eleverna och Coopers matte Annika Alopaeus tyckte att det var roligt att eleverna fick läsa åt Cooper. 

I vanliga fall har Cooper endast en kund åt gången ca.30 minuter. Nu blev det fyra grupper med 3-4 elever per grupp som läste under en lektion. Men det gick bra i alla fall. 

Det bästa var ju att efteråt få ge “high five” åt Cooper och sedan ge godis åt den. Cooper visste nog var godiset fanns...

Tack för ett mycket trevligt besök Annika och Cooper!

Så här skrev eleverna om besöket:

 • Hunden Cooper var söt och mjuk, det var roligt och läsa till Cooper.

 • Cooper var söt och snäll. Han var duktig på sitt jobb fast han rörde på sej mycket men det var bara roligt.

 • Cooper var söt och mysig men han var väldigt ivrig. Det var roligt att mata honom.

 • Cooper var mjuk.

 • Cooper var rolig.

 • Cooper var väldigt söt och mjuk och han visste var godiset var.

 • Det var kul.

 • Cooper var jättemjuk och gullig.

 • Cooper var väldigt söt och det var coolt att man fick ge high five åt honom.

 • Cooper var jättemjuk och söt och lugn.

 • Cooper var jättemjuk och söt.

 • Cooper var lugn när jag läste och och man fick ge godis.

 • Det var kiva!Höstlov 2019

skickad 16 okt. 2019 04:23 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 16 okt. 2019 04:23 ]

Ha ett riktigt skönt höstlov!Run It! 1.10.2019

skickad 2 okt. 2019 22:33 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 2 okt. 2019 22:33 ]

Årets Run It kunde igen promeneras/löpas i strålande solsken, med lite svalare väder än dagen innan. Ivriga barn och vuxna samlades efter kl.9 på Pajbacka sportplan för att få börja uppvärmningen som en del av elevrådet ledde tillsammans med Ela. Efter den roliga uppvärmningen med varierande rörelser var det äntligen dags för Run It 2019.

Några “sponsorer” hade kommit till läktaren för att följa med hur tom plånboken skulle bli…

Både barn och en del vuxna startade glada i hågen för att motionera i 25 minuter. 

De vuxna som inte sprang höll reda på klistermärken och kryss och hejade frenetisk på alla som gick/sprang av glädje. För varje löpt varv som löptes kom det in ca. 300€ så det blir till slut en fin summa till förmån för eleverna och för ett välgörenhetsobjekt i vår omnejd. Det blir elevrådets uppgift att bestämma hur pengarna används.


Ha en riktigt skön fortsättning på hösten!


Orientering för åk 5-6 i Tennby

skickad 27 sep. 2019 04:10 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 27 sep. 2019 04:10 ]

Åk 5-6 har fått njuta av riktigt fint orienteringsväder i september då alla klasser har cyklat till Tennby motionsslinga för att orientera.

Alla andra också ut och njut av det fina höstvädret!Elevrådet presenterar sig och skön morgonpromenad runt motionsslingan

skickad 26 sep. 2019 04:48 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 26 sep. 2019 04:49 ]

På morgonsamlingen 26.9 presenterade sig elevrådet med sitt namn och med vilken uppgift varje medlem har. Allt från ordförande, sekreterare, kassör, medlem, informatör och mötesansvarig fick vi höra med tydliga och klara röster. Nu har elevrådet kommit ordentligt igång och nästa tisdag 1.10 ordnar de vårt första evenemang, Run It på Pajbacka sportplan. Ju mera vi springer, desto mera pengar kommer det till rastredskap och välgörenhet. Stort tack till alla sponsorer!


Efter presentationen av elevrådet fick alla värma upp inför Run It genom att gå ut för att röra sig runt den fina motionsslingan/naturstigen som 5C med föräldrar har åstadkommit. Vår Skola i rörelse-koordinator Heidi uppmanade alla ut och det med besked. Plötsligt var området runt skolan fyllt av elever och vuxna. Tack för den sköna morgonpromenaden i det fina höstvädret, Heidi!


Invigning av 5 C:s "naturstig"

skickad 19 sep. 2019 23:51 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 20 sep. 2019 00:17 ]

5C med föräldrar samt Heidi och Linda har jobbat flitigt för att vi ska få en naturstig/motionsslinga runt skolan. Det sista gjordes på tisdagens föräldramöte tillsammans med eleverna. 

Den är klart utmärkt och man rör sig motsols för att se remsorna som visar hur stigen går. Den blev genast populär. På invigningsdagen 20.9. fanns det också några uppgifter längs banan.

5C:s elever fanns längs med banan och uppe på vallen för att hjälpa till vid behov. Slingan korsar inte heller parkeringsplatsen.

Så här såg det ut när den invigdes, med rött band och en stor sax. 

Det blev en liten paus vid muren när åk 6 hade skolfotografering på vallen men efter det var det full fart igen. En del gick och andra sprang. Vid staketet finns det en tillfällig öppning med borttagna bräden.


Tack 5C  för en fin naturstig/motionsslinga!


Skolstart och skolfreden 2019

skickad 29 aug. 2019 05:15 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 29 aug. 2019 05:15 ]

Nu kan vi säga att skolåret har börjat också hos oss.

 • Ettornas gula kepsar lyser både i korridorerna och ute på rasterna.

 • Åk 6 har kommit tillbaka från lägerskolan

 • Nu är skolfreden utlyst också i vår skola när vi äntligen har alla på plats. Texten lästes av elevrådets medlemmar. Efter det blev det dans och rytmer till tonerna av Move it-sången. 

 • Årets tema för skolfreden: Vi tar ansvar


“Riksomfattande skolfred för läsåret 2019–2020 utlyste i Kajana den 20 augusti kl. 12. Utlysningsevenemanget och skolfredsåret har planerats av en grupp bestående av representanter för Kajaanin keskuskoulu, Lehtikankaan koulu, Kajaanin lyseo, Kajanalands yrkesinstitut, Kajaanin lukio och Zachariasskolan i Nykarleby.

Eleverna valde ansvar som skolfredstema för det nya läsåret, och årets slogan är ”Vi tar ansvar”. Eleverna vill på detta sätt belysa olika sorters ansvar: ansvar för en själv, skolkamraterna, skolgemenskapen och hela samhället. Vi ska ta hand om naturen, varandra och oss själva. I skolan har alla ett gemensamt ansvar för att eleverna ska trivas, känna sig trygga och bli accepterade sådana de är.”

Skolfredsprogrammet är organiserat av Folkhälsan, Finlands Föräldraförbund, Mannerheims Barnskyddsförbund, inrikesministeriets polisavdelning och Utbildningsstyrelsen. 

1-10 of 118