31.8.2018 Skolfreden är utlyst i Malms skola

skickad 31 aug. 2018 04:21 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 31 aug. 2018 04:21 ]

Skolfreden i ett nötskal:

“Rätten till en trygg studiemiljö är definierad i skollagen. Begreppet trygg skolmiljö inbegriper både fysisk, psykisk och social trygghet. En trygg skola bygger på ett samarbete mellan elever, föräldrar, lärare och skolans övriga personal.

I en skola där det finns en växelverkan som går över den egna klassens och den egna kompiskretsens gränser är det lätt att känna sig som en del av gemenskapen. I en sådan skola är det lätt att trivas och växa som människa.”

Idag var det äntligen vår tur att utlysa skolfreden. Nu när skolans alla elever är på plats och ingen är på lägerskola.

Rektor Saga inledde och därefter läste sju av elevrådets medlemmar upp texten för den nationella skolfreden.

Det kändes högtidligt och hela publiken lyssnade uppmärksamt.

Efter det tog Karin Eklund från KDC dance studio/Pargas över och satte oss i rörelse. Vi fick dansa till en enkel koreografi och det var nog lätt att få nästan hela gänget att dansa, hoppa och skutta med händerna upp i luften.