Netta Möller-Salmela på besök

På Svenska dagen vajade flaggan på utsidan medan hela skolan högtidligt stämde in i Modersmålet sång. Hur härligt sången klingar...
IMG_5918.JPG

Därefter tog dagens gäst Netta Möller-Salmela över ordet. Med sitt glada och inspirerande sätt berättade Netta om hur viktigt det är att läsa.
Netta berättade en saga för oss och dessutom lärde vi oss många spanska ord.

Under dagen fick åk 4-6 träffa Netta. Åk 4-6 fick ta del av allt från ficklampsläsning till sagomassage. Det var intressant att få uppleva Nettas glädje, iver och entusiasm.

På eftermiddagen var det lärarnas tur att få ta del av Nettas vitaminspruta. Netta delade med sig av sina erfarenheter och gav många idéer om hur man kan jobba med läsning.
På kvällen samlades ett antal föräldrar i Bokcaféet. Netta berättade hur viktigt det är med högläsning...även föräldrarna fick lyssna till en saga och lära sig spanska ord.

Vi är glada över att vi redan i våras bokade Netta  som är en mycket populär finlandssvensk läsinspiratör.

Netta tyckte att vi  på alla sätt har en jätte fin skola. Hon har alldeles rätt vi har all anledning att vara stolta över vår skola!

Om ni vill läsa mer om projektet LÄSLUST är det bara att gå in på adressen www.lukuinto.fi. Där kommer Netta att skriva om besöket i Malms skola.

IMG_5942.JPG