Skolstart och skolfreden 2019

skickad 29 aug. 2019 05:15 av Peggy Wallin   [ uppdaterad 29 aug. 2019 05:15 ]

Nu kan vi säga att skolåret har börjat också hos oss.

• Ettornas gula kepsar lyser både i korridorerna och ute på rasterna.

• Åk 6 har kommit tillbaka från lägerskolan

• Nu är skolfreden utlyst också i vår skola när vi äntligen har alla på plats. Texten lästes av elevrådets medlemmar. Efter det blev det dans och rytmer till tonerna av Move it-sången.

• Årets tema för skolfreden: Vi tar ansvar

“Riksomfattande skolfred för läsåret 2019–2020 utlyste i Kajana den 20 augusti kl. 12. Utlysningsevenemanget och skolfredsåret har planerats av en grupp bestående av representanter för Kajaanin keskuskoulu, Lehtikankaan koulu, Kajaanin lyseo, Kajanalands yrkesinstitut, Kajaanin lukio och Zachariasskolan i Nykarleby.

Eleverna valde ansvar som skolfredstema för det nya läsåret, och årets slogan är ”Vi tar ansvar”. Eleverna vill på detta sätt belysa olika sorters ansvar: ansvar för en själv, skolkamraterna, skolgemenskapen och hela samhället. Vi ska ta hand om naturen, varandra och oss själva. I skolan har alla ett gemensamt ansvar för att eleverna ska trivas, känna sig trygga och bli accepterade sådana de är.”

Skolfredsprogrammet är organiserat av Folkhälsan, Finlands Föräldraförbund, Mannerheims Barnskyddsförbund, inrikesministeriets polisavdelning och Utbildningsstyrelsen.